Paste Napoletana

de cristeena20 in Paste, 21 Mai 2013 | 17710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 rosii bine coapte
  • 1 cutie de rosii din conserva intregi
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline
  • 1/2 pachet paste (eu am folosit penne)
  • 2-3 linguri suc de rosii sau pasta
  • sare, piper, oregano, busuioc proaspat, putin zahar.
  • parmezano ras fin (150 gr)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Napoletana:

Punem apa la fiert intr-o oala cu sare si ulei de masline , iar cand da in clocot adaugam pastele si lasam sa fiarba .

Intre timp preparam sosul. Tocam marunt o ceapa si o calim cu ulei de masline pana devine moale si sticloasa. Adaugam rosiile proaspete taiate  cubulete mici si mai lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam apoi rosiile din conserva tocate si ele marunt, pasta de rosii sau sucul de rosii , condimentam cu sare, piper, oregano (eu am avut un amestec de condimente pentru paste itlaiene). Lasam sa mai fiarba putin, gustam si adaugam putin zahar . LA final tocam busuioc verde proaspat si servim aalturi de pastele inca calde si stropite cu putin ulei de masline. Deasupra se rade din abundenta parmezan la servire.

 

TIPS-URI

1

La cerere eu am adaugat in acest sos si putina carne tocata pentru consistenta...dar e mult mai bun fara carne...eu personal prefer varianta originala.

2

secretul sta in a folosi busuioc proaspat si neaparat parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Napoletana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu carne tocata