Paste negre cu fructe de mare

de oanapl in Retete Delikat, 30 Iun 2018 | 2505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 linguri ulei măsline
  • 225 g fructe de mare (congelate)
  • 8 roșii cherry
  • 3 căței usturoi
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 pahar vin alb
  • 200 g roșii în sos de roșii
  • 1 lingură oregano Delikat
  • sare
  • piper negru boabe Delikat
  • 100 g paste negre
  • pătrunjel verde (pentru decor)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste negre cu fructe de mare:

Tai usturoiul felii și îl pui la călit în uleiul încins, până când se rumenește puțin. Adaugi roșiile cherry și felii de ardei gras.
Când legumele încep să se înmoaie, adaugi fructele de mare decongelate, vinul alb, roșiile pasate, sare, piper negru, proaspăt măcinat și o lingură de oregano Delikat.
Lași să fiarbă câteva minute, atât cât să se îngroașe sosul.
Între timp, pui o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește, adaugi pastele și lași să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, le scurgi bine de apă.

Cu ajutorul unui clește iei din paste le pui în farfurie, formând un cuib, apoi adaugi fructele de mare cu sosul. Poți să pui pastele în tigaie peste fructele de mare, amesteci ușor și le lași 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi oprești focul.

Aș fi preferat să ornez cu frunzulițe de oregano, dar cum nu am avut, am folosit pătrnjel verde tocat mărunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste negre cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de porumb