Pastrama din piept de pui

de xana in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2014 | 13350 vizualizari

 

Sursa de inspiratie este aici http://www.bucataras.ro/retete/pastrama-din-piept-de-pui-50248.html Multumesc, Lia! >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 capatana si jumatate de usturoi
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura piper boabe
  • 3 linguri vin alb sec
  • 1 lingurita sos Worcester
  • 2 foi de dafin
  • sos picant dupa gust
  • 2 linguri sare
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • o lingura pasta de ardei concentrata
  • piper praf
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de pui:

Pieptul de pui il spalam si il uscam cu un prosop de hartie, apoi il condimentam cu: o capatana de usturoi pisat, jumatate din cantitatea de piper boabe, sosul Worcester, cele 2 linguri de sare, vinul, sosul picant si foile de dafin rupte un bucatele. Adaugam apa cat sa acopere bine carnea si amestecam ca sa se dizolve sarea. Acoperim cu capac si dam la frigider pana a doua zi.

Scoatem apoi pieptul de pui, il spalam si il uscam cu un prosop de hartie. Restul de usturoi il zdrobim si il amestecam cu restul de piper boabe, piperul praf, ghimbirul, zaharul, mierea, sosul de soia, pasta de ardei si uleiul. Ungem bine carnea cu acest amestec si o lasam din nou la frigider pana a doua zi.

Dupa acest timp, indepartam boabele de piper de pe pieptul de pui si il legam cu ata pe toata lungimea. Punem folie de aluminiu intr-o tava(mai micuta, atat cat sa incapa carnea) si asezam pieptul de pui deasupra. Acoperim tot cu folie de aluminiu, dar in asa fel in cat carnea sa rasufle.

Dam la cuptor pentru cca 70 de minute, la 180 de grade. Dupa primele 30 de minute scoatem folia de aluminiu de deasupra si pana carnea e gata, o stropim din cand in cand cu sosul care se va forma in tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Casuta