Pastrav la cuptor cu legume

de MotanLaOale in Pastrav, 24 Iun 2011 | 37452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi mari
  • 500g cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei verde
  • 200g mazare
  • 250 varza bruxelles
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 1 capatana usturoi nou
  • 4-5 rosii
  • 1 lamaie
  • 50ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100ml vin alb dulce
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • oregano
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor cu legume:

Pestele se curata, se spala bine, se presara cu sare si se introduce in friguder.

Varza de bruxelles se fierbe 15 minute, se scurge, se curata si se taie in jumatati.

Mazarea se fierbe 15 minute si se scurge.

Cartofii si morcovii se curata si se taie rondele.

Ceapa se curata, se spala si se taie mare.

Usturoiul se curata si se taie marunt.

Ardeiul se curata, se spala si se taie potrivit.

Rosiile se spala si se  toaca patratele (sau se foloseste din conserva).

Lamaia se stoarce jumatate si juimatate se taie rondele si se curata de coaje.

Intr-o tava cu margini inalte se pune o parte din ulei si se pun legumele taiate inafara de rosii si lamaie.

Se pune sare, piper, boia, oregano, busuioc, se toarna restul de ulei, sa pune putina apa si se introduce in cuptor 40 minute.

Se amesteca din cand in cand.

Pestii se usuca cu o carpa si se ung cu ulei de masline si zeama de lamaie.

Dupa ce lagumele sunt aproape facute se scoate tava, se adauga rosiile, feliile de lamaie, vinul, zeama de lamaie ramasa si se amesteca.

Se pun pestii deasupra si se introduce in cuptor pentru alte 40 minute.

Din cand in cand se ung pestii cu zeama din tava.

Cand se rumenesc pestii pe o parte se scoate tava se pun pestii pe o farfurie se adauga mararul tocat (noua nu ne place verdeata cruda in mancare), se amesteca, se pun pestii pe partea cealalta si se introduce iar in cuptor.

Cand este rumenit frumos si uleiul iese la suprafata este gata.

Se consuma cald cu mamaliguta si cu mujdei daca va place. Eu nu am facut considerand ca stric gustul minunat al legumelor.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Curcubeu urias - pastrav