Paté de campagne

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 2 Feb 2010 | 5114 vizualizari

 

Este un aperitiv delicios si usor de facut, se pastreaza foarte bine in frigider, eu il fac in cantitate mica pentru a se consuma in 2 zile dar cu siguranta se poate pastra si 3-4 zile la rece.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de ficat de pui,
  • o jumatate de piept de pui,
  • o jumatate de morcov mai mare,
  • 4 cepe rosii mici,
  • un ardei rosu,
  • sare,
  • piper,
  • boia ,
  • putine legume deshidratate,
  • 50 grame de unt la temperatura camerei,
  • o lingura de ulei de masline sau porumb
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paté de campagne:

   Eu fierb mereu in oala sub presiune pieptul de pui cu morcovul si ardeiul si le las pana sunt foarte bine fierte, pret de 30 de minute dupa ce incepe sa faca zgomot supapa.

   Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam ceapa taiata cubulete , ficatul crud taiat cubulete mai mari si pieptul de pui fiert, maruntit bine. Adaugam condimentele si o lingura de verdeata in functie de preferinta ( eu am pus ceva verdeata uscata speciala pentru salate care are toate verdeturile amestecate si bucati mici de usturoi ) si lasam sa se faca la foc mic pret de 10-15 minute.

   Dupa aceea il lasam sa se raceasca putin si retinem cateva bucatele de ficat iar restul  compozitie adaugam untul si o facem cu blenderul pana devine o pasta omogena, nu foarte maruntita . La varianta originala  de paté de campagne se face totul cu masina de tocat dar ai mei mofturosi nu il mananca asa deci eu m-am  adaptat cu reteta. Turnam compozitia intr-un vas si adaugam bucatelele de ficat maruntite .

   Se omogenizeaza bine si se pune la rece pentru macar 6 ore, ideal 12 ore inainte de a fi servita .

   Este un aperitiv excelent si sanatos,eu il recomand cu caldura si reteta este simpla  nu are cum sa nu iasa bine. Se poate face si in varianta cu carne de vita sau de porc, sau in amestec cu ciuperci forestiere, o sa pun pe viitor retetele, pana atunci va servesc sa il degustati pe acesta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paté de campagne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Sylvia 1

03.02.2010, 10:59

Bunica multumesc pentru aprecieri, de la o asa gospodina inseamna mult pentru mine

Bunica 1

03.02.2010, 14:28

Silvia, sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului !

elena1988 1

04.03.2011, 10:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficat (by gaby)