Pateu cu ficatei de pui -de casa

de mihaelar63 in Ficat, 12 Apr 2018 | 2557 vizualizari

 

 Cred ca au trecut multi ani, vreo 15, de cand nu mai cumpar pateu de ficat. Il prepar singura in gospodarie. De data aceasta am avut ficatei de pui  de la puii primiti de la soacra mea. Pui adevarati crescuti cu hrana adevarata. Pentru gustul mai deosebit am folosit condimentul meu preferat : mix de condimente cajun. Cel mai simplu ,,suvenir'' de achizitionat cand sunt in vacanta, este un condiment mai deosebit, un ceai, o cafea. Cand ajung acasa, testez retete cu arome noi si savurez cafeluta sau ceaiul. De data aceasta, imaginatia culinara mi-a fost incitata de mixul de condimente si ierburi cajun. Auzisem de el, dar de folosit sau gustat niciodata. Cajun este un mix de ierburi si condimente folosit in bucataria creola din sudul SUA. Cajun este si denumirea stilului de gatit din zona respectiva. De data aceasta am incercat deliciosul condiment la prepararea pateului cu ficatei de pui. Pateul l-am servit familiei si prietenilor la masa de Paste.
  ,, Bunatati  de Paste "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pui
  • 1 pahar lapte
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 linguri coniac de calitate
  • 4 linguri smantana
  • 2 lingura unt
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita mix cajun [pudra de : ardei iute, piper alb, ghimbir, oregano, cimbru, fenicul, usturoi, mustar, cumin, cardamom ]
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu cu ficatei de pui -de casa:

  1. Ficateii se curata de pielite si se tin timp de minim o ora in lapte.
  2. Ficatul marinat in lapte va ramane pufos la pregatire si cu un gust mult mai delicat.
  3. Se curata ceapa si usturoiul. Se toaca marunt.
  4. Caliti usor in uleiul amestecat cu unt ceapa si usturoiul.
  5. Se adauga ficateii scursi bine de lapte.
  6. Cand ficatul incepe sa se albeasca, se adauga coniacul, foile de dafin, otetul balsamic, condimentul cajun si se amesteca.
  7. Cand lichidul se evapora, trageti tigaia/vasul de pe foc.
  8. Scoateti din amestec foile de dafin. 
  9. Transferati ficateii intr-un vas sau blender.
  10. Lasati sa se raceasca usor.
  11. Sarati. Piperati. Adaugati smantana.
  12. Daca ficatul este sarat la inceputul pregatirii, se intareste. Este mai delicios servit pufos.
  13. Blendati amestecul. Gustati si sarati/condimentati daca este nevoie.
  14. Se da pateul la rece si se serveste alaturat de legumele sau muraturile preferate.
  15. Noi am servit pateul cu ficatei de pui cu paine prajita, alaturat de ceapa verde si ceapa rosie.

TIPS-URI

1

Ficatul marinat in lapte va ramane pufos la pregatire si cu un gust mult mai delicat.

2

Daca ficatul este sarat la inceputul pregatirii se intareste. Este mai delicios servit pufos.

3

Regula de baza: la sfarsitul prepararii gustati mancarea si daca este nevoie, sarati sau condimentati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu cu ficatei de pui -de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu garnitura de cartofi caliti