Pateu de ficat

de Catalina L in Ficat, 3 Iul 2020 | 2848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr de ficat de pui
  • 1 ceapa Roscoff
  • 3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou fiert tare
  • 1 morcov fiert
  • 50 gr de unt moale (saut unt cu patrunjel si usturoi cum am pus eu)
  • sare, piper, boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat:

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Sotati-le bine in uleiul incalzit.

Spalati si curatati bine ficatul.

Puneti-l la fiert intr-o oala plina cu apa. Aduce-ti la fierbere si aruncati prima apa. Clatiti si acoperiti ficatul cu apa rece si puneti-l la fiert.

Puneti sare si lasati sa fiarba 15 minute.

Scurgeti ficatul si adaugati-l la ceapa si usturoi impreuna cu morcovul taiat rondele.

Reveniti impreuna 5 minute. Mixati totul impreuna cu oul fiert .

Adaugati sare, piper, boia de ardei dupa gust.

Amestecati, veti obtine o pasta neteda.

Lasati sa se raceasca si intindeti-o pe un film in forma de dreptunghi.

Puneti deasupra untul moale si rulati.

Faceti un rulou imbracat in film alimentar , inchideti si rulati bine capetele.

Dati la rece cel putin 2h.

Serviti-l dupa gust , taiati-l rondele frumoase si serviti cu o salata verde sau de cartofi si sfecla ca mine.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficat de pui