Pateu de ficat de pui

de adela1981 in Mancare copii, 29 Mar 2012 | 6908 vizualizari

 

Cred ca toata lumea stie ca, pateul facut acasa este cel mai bun si sanatos, sunteti de acord cu mine?!
Reteta este foarte simpla, am sa incerc si alte variante!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • 1ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 75 gr unt
  • nucsoara
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri de vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat de pui:

Ficatei se spala si se pun la fiert in apa, fara sare, se poate adauga foi de dafin, (eu nu am pus, am fiert doar in apa), ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Calim ceapa si usturoiul in ulei, pana ce devina sticloasa, apoi stingem cu 2-3 linguri de vin si lasam sa fiarba pana ce scade, apoi se lasa la racit. Ficatei fierti, de asemenea, se lasa la racit. Acum, aveti nevoie de un blender foarte bun, eu am unul de mana vertical, si se pun ficateii in vas cu ceapa calita, apoi se paseaza, se fac pasta. Adaugam untul si condimentam dupa gust, apoi se mai amesteca putin si gata pateul. Se depoziteaza in borcanase 2-3 zile, iar deasupra se pune  untura, asta ca sa tina mai mult. Se poate folosi  ca si umplutura, pentru diverse aperitive.  Pofta buna!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

29.03.2012, 21:23

Este foarte bun!

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 21:22

foarte fain

jolygina 1

03.04.2012, 19:01

foarte bine arata ,nu am facut niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pestisori din mamaliga pane