Pateuri cu carne

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2018 | 3550 vizualizari

 

Am terminat de facut pentru picnic. La una din tavi am patit ca Laurici, au iesit bronzate! :)))
"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete aluat proaspat
  • 500g carne tocata amestec
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 lingura pasta ardei iute
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • 3 galbenusuri
  • mac
  • susan
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu carne:

Aluatul se lasa la dezghetat.

Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 3-4 minute.

Se adauga carnea tocata, pasta de tomate si se amesteca sa nu se prinda pana lasa zeama.

Se pune sare, piper, pasta de ardei si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta.

Se lasa la racit.

Se amesteca cu ouale si mararul tocat si se potriveste de gust.

Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.

Se taie in 12 bucati.

Se pune o lingurita de carne pe fiecare bucata.

Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.

Se fac cate 3 taieturi oblice pe fiecare pateu si se pun intr-o tava tapeta cu hartie de copt.

Se ung cu galbenus de ou.

Se presara cu mac sau susan.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Se lasa la racit.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu carne