pateuri cu ciuperci

de Lau in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2011 | 3886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 300 ml apa calduta
  • jumatate de lingurita de sare
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou pentru uns
  • 500 g ciuperci
  • sare
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana usturoi
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA pateuri cu ciuperci:

 Se cerne faina intr-un castron mai mare se face gaura in mijloc si se adauga drojdia sarea,zaharul,un pic de apa calduta se amesteca cu un pic de faina si se acopera si se lasa 15 min la dospit

se framanta coca si se lasa 1 ora intr-un loc calduros

 ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu sare se lasa sa fiarba 10 min dupa care se scurg de apa

separat se caleste ceap si usturoiul si se adauga ciupercile si se se lasa sa se caleasca impreuna se adauga patrunjelul si se potriveste de  sare daca este nevoie

se intinde o foaie si se taie patratele si se adauga o lingura de ciuperci duap care se impatureste,se aseaza in tava unsa

se repeta operatiunea pana teriminam,le ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci (delicioase!)