Pavlova

de gaby_duceag in Torturi, 5 Iun 2011 | 20299 vizualizari

 

La multi ani, Dya!!! Sa fii sanatoasa, fericita si la fel de dulce. Te pup!

 

INGREDIENTE

Foi
  • 6 albusuri
  • 360 gr zahar pudra
  • 3 lingurite otet
  • 3 lingurite amidon
  • un vf cutit sare
Decor si umplut
  • o lingura sirop menta |(optional)
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • cirese
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Am pus intr-un bol mare albusurile cu sarea.

Am bagat mixerul si am mixat la treapta mica un minut apoi am marit viteza.

Am mixat pana ce albusurile s-au facut spuma. Am inceput sa adaug , treptat, zaharul pudra (cate 3-4 linguri odata). Nu adaugi alta priza de zahar pana nu s-a topit anteriorul pus.

Mi-a luat tare mult treaba asta :))), cred ca vreo juma' de ora ca am mai oprit mixerul sa nu-l ard (asa-mi tre' daca n-am Kitchen Aid:))) ).

Cand zaharul a fost complet incorporat iar compozitia avea o textura grasa si era lucioasa , formand tepi la atingere, am adaugat otetul si amidonul .Am mai mixat 1 minut.

In doua tavi mari am pus hartie pentru copt pe care am desenat cercuri cu diametrul de 22 cm.

Am uns cu unt.

Am impartit albusurile in doua si am pus in fiecare tava, cu lingura, din compozitie facand un cerc mai mic decat cel desenat.

Cu restul de albus am umplut marginile, usor mai inalt decat mijlocul, punand compozitia intr-un posh.

Am preincalzit cuptorul cu 10 minute inainte. Am setat la treapta cea mai mica posibila.

Am introdus tava si am lasat timp de 50 minute dupa care am intredeschis cuptorul si am mai lasat 15 minute.

Daca doriti foile culoarea pe care-am dorit-o eu, adica bejul asta deschis, le coaceti ca mine. Daca le doriti albe lasati usa cuptorului intredeschisa de la inceput.

Mie mi-a fost in grija sa nu se inmoaie cand se racesc :))), nu stiu de ce...insa nici vorba.

Le-am lasat la racit tot in cuptor si le-am lasat tot acolo peste noapte.

Eu am copt in doua cuptoare. Voi puteti face pe rand compozitia pentru foi sau puteti coace doar una singura, mai inalta, si lasati cu 10 min mai mult la copt.

Smantana am mixat-o timp de 3 minute. Am adaugat zaharul si siropul de menta si am mixat pana a capatat o consistenta ferma (nu mixati mai mult c-o faceti unt).

Am pus pe platou o foaie, 1/2 din cantitatea de frisca, cealalta foaie, restul de frisca apoi cirese si capsuni spalate si scurse bine.

 

Sursa...e netu':)))

Am vazut aici pusa de Criss, de Cristina, pe net am citit pe Laura Laurentiu si la straini:)) deci..nu-mi arog inventia :)))

Sa fii fericita, Dya!

 

 

 

TIPS-URI

1

ps. pareri personale in ce priveste reteta: Nu am cuvinte sa descriu cat de trista sunt c-am mancat doar o felie :( :)))))), daaaar!!! cand o s-o repet voi tine foile mai putin la cuptor , vreo..30 de minute (sfat pe care deja-l primisem insa..pentru ca habar nu am cate grade are cuptorul meu dat la mic si temandu-ma sa nu mi se inmoaie ca le-am facut cu o zi inainte, nu l-am respectat)

2

- au avut o consistenta mult prea apropiata de a bezelelor, mijlocul cica ar fi trebuit sa fie mult mai moale; asa scrie in descrierea originala a retetei.

3

-daca nu faceti doua foi, ci una singura din aceeasi cantitate, cred ca 50 min sunt suficiente. -insa revin...nu stiu cate grade-s in cuptorul meu :-??

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat