Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult
♥ Pentru ca azi sarbatorim Dragobetele ( sarbatoarea dragostei la romani ) haideti sa sarbatorim intr-un stil dulce dulce, asadar va invit la Pavlova cu crema de vanilie si zmeura ♥
Sa fim iubiti si sa iubim curat si din tot sufletul!!!!
Sursa: Gabytza
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte si se devine o spuma densa lipicioasa. Adaugam apoi otetul si amidonul si omogenizam compozitia. Desenam 2 cercuri pe o hartie de copt, ungem interirul cercului cu unt. Impartim albusurile in 2 parti egale. Punem albusurile pe hartia de copt, astfel incat sa nu depaseasca latura cercului. Unul din blaturi il lasam asa simplu, iar pe celalalt il acoperim cu moate, ajutandu-ne de o seringa. Din 2-3 linguri de albus facem bezele mici, pe care le punem pe langa blat ( vedeti in poza ) Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mic, mic cca 75 de minute. Ca sa prinda culoarea aurie, lasati usa inchisa pentru 20 de minute, dupa care o intredeschideti ( punand o lingura de lemn ca sa stea ) deoarece bezeaua trebuie sa se usuce, nu sa se coaca. verificati din cand in cand bezele micute, nu trebuiesc lasate prea mult, pentru ca o sa se arda ( 20-30 de minute sunt suficient ) Lasam blaturile sa se raceasca in cuptor.
Pregatim crema:
Punem laptele cu zaharul si vanilia ( doar semintele ) la fiert. Intre timp frecam galbenusurile cu amidonul. Cand laptele a fiert, luam cateva linguri si turnam peste ou, omogenizand compotitia. Turnam apoi oul in fir subtire peste restul de lapte fiert, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se prinde. Trebuie sa iasa ca o budinca. O dam la racit. Dupa ce s-a racit o amestecam cu frisca batuta bine.
Punem crema peste primul blat de bezea, dupa care acoperim cu celalat blat. Decoram cu frisca,zmeura si bezele mici.
Pofta buna!
Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult