Pepene murat

de Mitinita in Muraturi, 18 Sep 2011 | 12377 vizualizari

 

Pepene murat mancasem,dar erau cei mititei si intregi...Cand m-am trezit ca pepenele pe care tocmai il taiasem era cam roz mi-am adus aminte de reteta Monei (Aziz) . Cu putina adaptare iata ce a iesit:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • felii de pepene roz
  • apa 1
  • lingura de sare grunjoasa la un litru de apa
  • 2 linguri de otet la un litru de apa
  • tulpini de marar proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene murat:

 

Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.

Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.

Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.

Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.

Se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii peste iarna, primavara ii am tot crocanti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene murat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

adry88 1

19.09.2011, 21:45

excelent imi place foarte mult felicitari

RuxyRux 1

19.09.2011, 23:06

Oooo Miti..de-ai stii cat imi plac

Mitinita 1

25.09.2011, 10:42

ma bucur ca va place pepenele meu murat. am pus acum o luna un borcan la frigider si se "mentine" perfect

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muratura picanta cu morcovi