Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu

de ala_oancea in Vita, 15 Mai 2009 | 7288 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Perisoare:
  • 600 gr carne tocata de vita
  • 50 gr orez
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 albus
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper, boia
  • condiment pentru chiftele
  • Sos:
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri sos de rosii
  • sare, piper, boia
  • Garnitura:
  • 1 punga conopida congelata
  • 1 punga broccoli congelat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu:

Orezul se fierbe 10 minute, se scurge si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu carnea tocata, usturoiul dat prin presa, ceapa data pe razatoarea cu gauri mici, patrunjelul verde tocat, albusul si pesmetul. Se condimenteaza si se framanta bine. Se formeaza perisoarele care se fierb in apa cu sare pentru 20 de minute. Cand sunt gata se scot cu o spumiera.
Legumele se fierb in apa cu sare.
Pentru sos se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga vinul rosu si se lasa la fiert. Faina se amesteca cu smantana si se adauga la sos. Se adauga si sosul de rosii si se condimenteaza. Se fierbe cateva minute pana se ingroasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ANCA 1

15.05.2009, 22:55

cred ca-s ff gustoase!

JamieO 1

16.05.2009, 00:09

The bestial!

ala_oancea 1

16.05.2009, 09:02

Va multumesc ! Este buna si usurica mancarea asta. Sosul are smantana, dar puteti incerca varianta cu unt de la Bourguignonul de ciuperci care mi s-a parut mai gustoasa, mai fina.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carnita de vita in sos