Peste in sos, sub capac de mamaliga

de AndrutzaP in Peste, 4 Noi 2016 | 4917 vizualizari

 

   Am pe telefon nu sms predefinit care contine o lista astfel: "Pui? Porc? Vita? Peste? Paste? Legume( cartofi, naut, fasole, mazare, linte, orez)?"
   Ziua, de la birou, ii trimit iubitului mei sms asta si el imi raspunde cu ce vrea. Miercuri mi-a raspuns cu peste! Soc, el nu vrea aproape niciodata peste! 
 
   
   

 

INGREDIENTE

  • 5 fileuri de macrou, cu piele
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 conserva de rosii cuburi (400 g)
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
  • 1 chilli iute (mic, uscat)
  • patrunjel
  • Mamaliga
  • 4 cani apa
  • 1 cana malai
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in sos, sub capac de mamaliga:

   Incepem cu pregatirea pestelui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim pestele pe ambele parti, dar nu suficient cat sa se usuce. Scoatem pestele si, in acelasi ulei, calim ceapa, ardeiul si usturoiul. Lasam legumele sa se inmoaie si apoi adaugam rosiile din conserva si putina apa. Punem peste sos fileurile de peste si le rupem cu furculita, amestecandu-le cu sos. Lasam totul sa fiarba 15-20 minute, pana scade suficent, nu trebuie sa fie un sos lichid, ci legat.

   In acelasi timp facem mamaliga.  Intr-o cratita cu fundul dublu punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam malaiul, treptat, amestecand incontinuu. Cand malaiul a absorbit toata apa, dati focul la mic si lasati sa fiarba pentru 10-15 minute. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda de fundul si peretii vasului.

     Cand sosul si mamaliga sunt gata, le asezam intgr-o tava de yenna astfel: sosul cu peste si deasupra mamaliga, in asa fel incat sa acopere toata suprafata tavii.

   Bagam la cuptoru pentru 15-20 minute. In acest timp mamaliga se va intari/usca la suprafata si va forma un capac pentru peste. Adaugati patrunjel tocat deasupra si serviti fierbinte.

   Pofta buna!

   

   

TIPS-URI

1

Chiar daca pestele este file, verificati sa nu aiba oase, sigur mai gasiti cateva.

2

Puteti folosi orice fel de peste, nu neaparat fille

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in sos, sub capac de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume