Peste la gratar cu piure de fasole si sos cald de otet balsamic

de Satisfyyourcravings in Peste, 10 Mar 2017 | 2005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de peste alb (eu am folosit tilapia), fara oase si piele
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul de otet balsamic:
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • Pentru piureul de fasole:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 200 grame fasole alba fiarta (din conserva)
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingurita cimbru proaspat
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la gratar cu piure de fasole si sos cald de otet balsamic:

Se incalzeste gratarul/ tigaia grill, la foc mare.

Se ung bucatile de peste cu ulei si se presara cu sare si piper. Se gatesc pe gratar 8-10 minute, in functie de grosime, intorcandu-le la jumatatea timpului.

Pentru piureul de fasole, se incalzeste uleiul intr-o cratita si se gateste usturoiul pisat timp de 1 minut. Se adauga fasolea, sucul de lamaie, cimbrul si 2 linguri de apa. Se incalzeste amestecul timp de cateva minute, apoi se transforma in piure cu ajutorul unui blender.

Pentru sosul cald, se amesteca toate ingredientele pentru sos intr-o tigaie si se incalzeste usor, la foc mic.

Se servesc bucatile de peste cu piure si sosul cald, turnat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la gratar cu piure de fasole si sos cald de otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de peste