Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti

de Ancutsa in Peste, 30 Sep 2019 | 2766 vizualizari

 

Pentru o cină simplă, dar foarte gustoasă, în familie, am pregătit macrou filetat și gătit în tigaie cu puțin ulei, iar pentru garnitură am ales cartofi la cuptor cu mirodenii.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucăți macrou,
  • sare roz de Himalaya, după gust,
  • 1 lămâie,
  • 1 kg cartofi,
  • Oregano uscat, o linguriță,
  • Boia dulce, o linguriță,
  • Măghiran, un vârf de cuțit,
  • Cimbru, o linguriță,
  • Cimbrișor, un vârf de cuțit,
  • 120 ml ulei,
  • 250 ml apă,
  • 150 ml bere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti:

 

Mai întâi se pregătesc cartofii, pentru că iau mai mult timp. Aceștia se curăță, se spală, se feliază în jumătăți și se așază într-o tavă cu un strat subțire de ulei (aprox 70 ml), se mai adaugă mirodenii și sare, după gust, dar și apa și berea. Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumesc frumos (aprox 35 min).

 Se curăță peştele de solzi, se spală și se taie filé, scoțând cu grijă oasele.

Se sărează peștele şi se rumenește într-o tigaie teflonată cu puțin ulei (aprox 50 ml), mai întâi cu pielea în jos, apoi se întoarce și pe partea cealaltă (aprox 20 min).

Se serveşte felii de lămâie, alături de cartofi copți aurii.

 Timp de pregătire: 25 min

Timp de gătire: 55 min

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/peste-la-tigaie-cu-garnitura-de-cartofi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume