Peste umplut cu sunca la cuptor

de cristeena20 in Peste, 4 Oct 2013 | 4107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 peste de ocean mediu
  • 8 felii de sunca afumata (presunto)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 cepe mari
  • 3 rosii
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • usturoi
  • sare, piper, dafin
  • cartofi (1 kg)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste umplut cu sunca la cuptor:

- Pestele se curata de solzi si se dezoseaza. Alegem un peste de marime medie, fara multe oase, oceanic cu carnea alba si sa fie destul de gros in sectiune. Taiem bucati potrivite si il marinam putin cu sare, piper, usturoi. Lasam 1-2 ore acoperit la rece.

- Intre timp facem sosul: taiem ceapa si ardeiul julien, felii fine. Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim la foc mic ceapa, sa devina sticloasa, moale. Adaugam ardeiul si continuam. La final, cand s-au inmuiat legumele zdrobim 2 catei de usturoi si adaugam 1 foaie de dafin. Adaugam rosiile taiate marunt si sucul de rosii . La final adaugam vinul alb. Mai dam un clocot cca 10 minute (foc mic), adaugand sare, piper. 

- Intr-un vas de sticla aranjam bucatile de peste pe care le umplem cu cate 2 felii de sunca afumata (presunto) si turnam sosul peste ele. Dam la cuptor cca 30-40 minute.

- Servim alaturi de rondele de cartofi prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste umplut cu sunca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

Constelatialeu 1

04.10.2013, 18:47

Rocsi 1

04.10.2013, 21:31

Ce preparat aratos

Sim0na 1

07.10.2013, 11:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Păstrăv umplut cu capere la cuptor