Pflaumenkuchen - Prajitura cu prune

de Corinuta in Prajituri, 6 Sep 2013 | 7195 vizualizari

 

Aveam o pofta de praji cu prune, de cand am vazut pe a mica a lui Adina cu pruna in gura :)) Asa ca m-am dus de mi-am cumparat niste prune si am purces la facut o praji asaaa....ca in Germania:)) Sa stiti ca e buna tare, eu am fost super incantata!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 400-500 g prune
  • putin unt si faina pentru forma de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pflaumenkuchen - Prajitura cu prune:

E foarte simplu de facut: se mizeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat cam 10 minute pana se topeste. Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Rezulta un amestec destul de grosut cam ca si la chec.

Se spala prunele, se taie in patru cu un cutit bine ascutit si se scot samburii. Se sterg cu un prosop absorbant daca e nevoie.

Se unge o tava de tarta cu unt si se presara cu faina, apoi se toarna aluatul. Se aranjeaza prunele desupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30 de minute sau pana se rumeneste frumos. Verificati cu scobitoarea sa fie copt blatul.

Se pudreaza cu zahar cand s-a racit, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca aveti zahar pudra, nu trebuie sa mixati decat 2-3 minute

2

se poate coace si in tava dreptunghiulara mai mica

3

la servire puteti adauga niste frisca proaspat batuta

4

prunele sa nu fi e foarte coapte ci un pic mai tari

Daca ti-a placut reteta noastra "Pflaumenkuchen - Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

Corinuta 1

10.09.2013, 22:51

Laurici

Giana 1

11.09.2013, 17:29

Imi place cum arata, nu mai trebuie ornata.

Corinuta 1

11.09.2013, 17:52

Multumesc Giana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si nuca