Piept de pui cu legume si sos de rosii

de oanapl in Pui, 1 Apr 2020 | 7996 vizualizari

 

Am pregătit o mâncărică rapidă și tare bună și vă invit s-o încercați și voi.

 

INGREDIENTE

  • o bucată piept de pui
  • 3 cepe potrivite
  • 1 ardei roșu
  • 1 dovlecel
  • 3 rosii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță zahăr brun
  • 1/2 linguriță busuioc
  • 1 lingură de făină
  • pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu legume si sos de rosii:

Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins.
Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie julien, ardeiul se taie felii, iar dovlecelul cubulețe. Roșiile se țin în apă fierbinte pentru a le putea îndepărta coaja și apoi se taie cubulețe.
Se adaugă legumele peste carne, se adaugă sare si piper după gust, boia de ardei dulce și busuioc, zahărul brun, se adaugă o caniță de apă, se pune capacul și se lasă să fiarbă 25-30 de minute., până când scade apa și se formează un sos mai gros. Dacă sosul nu vi se pare suficient de gros puteți să adăugați o lingură de făină și să mai lăsați să fiarbă câteva minute, amestecând mereu.
Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul tocat.

Se servește cu garnitură de orez sau piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Tikka Masala