Piept de pui in crusta de verdeturi

de bianca92 in Pui, 13 Oct 2013 | 6806 vizualizari

 

Aseara aveam pofta sa mananc ceva sanatos si usor de preparat. Dand tarcoale pe la frigider am vazut ca mai am niste spanac si rucola proaspete si cum m-am saturat sa imi fac salate din ele mi-am zis: "de ce sa nu incerc sa fac ceva nou cu ele?" Cand spun "nou" a refer la faptul ca e prima data cand eu le-am preparat astfel.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 crenguta tarhon
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 frunza busuioc
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • un pumn rucola
  • 4-5 frunze medii spanac
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia
  • mustar
  • 1 lingura parmezan ras (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de verdeturi:

Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, piper si boia, apoi da la cuptor aprozimativ 20 min pana este aproape gata (nu folositi ulei. E suficienta foaia de copt). Intre timp pregatim crusta: adaugati toate verdeturile si usturoiul intr-un robot de bucatarie si tocati-le marunt. Turnati aceti amestec intr-un vas, adaugati cele 2 linguri de pesmet si parmezanul ras si amestecati-le bine. Apoi se adauga si o lingura de ulei de masline si se amesteca.

Cand e gata puiul, se unge cu putin mustar si se da prin amestecul de verdeturi preparat. Apoi de da la cuptor inca 5-10 minute cat sa se formeze crusta.

Se poate servi cu garnitura de orez sau legume (sau cum va place voua).

TIPS-URI

1

Cand am pus toate verdeturile si usturoiul in robotul de bucatarie, am mai adugat si un ardei iute pentru ca mie imi place mancarea picanta. Insa ardeiul iute nu este necesar daca nu va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui shanghai la cuptor