Piept de rata cu cartofi si sparanghel

de Gherca Daniela in Rata, 11 Apr 2019 | 3485 vizualizari

 

Pieptul de rata a intrat recent in meniul nostru, nu foarte des, dar de cateva ori pe luna, da!!!
Prima data am vrut doar sa probez, daca este pe placul familiei si Da au fost destul mancaciosi, le-au placut foarte mult.
Carnea ama gatit-o intre medium si bine facuta, avand in vedere ca fetita trebuia sa pape si ea, iar garnitura am facut-o la cerere.
Noua ne-a placut!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata
  • sare
  • piper negru
  • 5 fire sparanghel curatat de flori si cotoare
  • apa cu sare pentru oparit sparanghelul
  • 300g cartofi mici
  • 1 cubulet de unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu cartofi si sparanghel:

Carnea de rata o scoatem de la rece cu 1 ora inainte de a o prepara.

Spalam pieptul de rata, il curatam daca mai are pene, apoi crestam pielea si grasimea cu o lama foarte ascutita, fara a atinge carnea.

Condimentam bucata de piept cu sare si piper, apoi o asezam intr-o tava rece si fara a pune pic de grasime.

In acelasi timp dam drumul de cuptor la 180°C cu ventilatie si daca nu aveti tigaie speciala si pentru cuptor, bagati o tava pentru a fi fierbinte atunci cand vom transfera pieptul de rata in cuptor.

      Dam drumul la tigaie la ochiul mic de la aragaz si lasam sa se incinga lent, odata cu carnea. Vom observa cum se topeste grasimea de sub piele, iar din momentul in care incepe sa sfaraie lasam fix 4 minute.
     Intoarcem pieptul pe cealalta parte, cu grija sa nu intepam carnea, pentru a nu elimina sucurile naturale din carne si o mai lasam inca 4 minute.
    Cu un cleste ne ajutam sa intoarcem bucata de piept si pe partile laterale si le lasam cateva secunde pe fiecare parte, apoi transferam pieptul in tava goala si incinsa la cuptor, cu partea cu pielea in jos.
       Lasam la cuptor 7 minute, pentru a obtine o carne intre medium si bine facuta. Daca va place mai in sange puteti lasa 5 minute.
       Dupa ce scoatem carnea din cuptor lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi o feliem.

   Pentru garnitura: Am pus la fiert apa cu sare, iar dim momentul cand a inceput sa fiarba am oparit sparanghelul 1 minut, apoi l-am scos in apa foarte rece.
        Am pus intr-o tigaie grill la incins cubuletul de unt,  am trans la tigaie tijele de sparaghel 1, 2 minute si le-am condimentat cu sare si piper.

        Cartofii mici ii punem intr-o punga speciala pentru copt, legam punga la gura si dam cartofii la cuptorul cu microunde 5 minute. Dupa ce s-au copt ii scoatem cu grija sa nu ne frigem, si ii stalcim cu furculita,  apoi asezonam cu sare si piper dupa gust.
Asezam carnea cu garnitura pe o farfurie si o savuram cu mare pofta.

Garnitura puteti sa o alegeti dupa preferinte: baby carot, legume soté la tigaie sau diverse sosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu cartofi si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu legume in stil chinezesc