Pierogi

de Corinuta in Paste, 29 Apr 2011 | 9184 vizualizari

 

Pierogi sunt niste galuste poloneze, cu forma de semiluna, fierte, coapte sau prajite, care au diverse umpluturi din cartofi, carne tocata, branza, varza murata sau fructe. Eu le-am gasit pe YuoTube cu totul intamplator si mi s-au parut usor de facut asa ca le-am incercat:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr galuste:
  • 250 g faina (eu am pus integrala)
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • Ptr. umplutura:
  • 4-5 cartofi
  • 50 g unt
  • 100 g telemea de vaca
  • Ptr. servit:
  • smantana
  • parmezan
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pierogi:

Se curata cartofii si se pun la fiert. Intre timp facem aluatul amestecand toate ingredientele si framantand bine. Se imparte aluatul in 2 sau in 4 si se intinde cu sucitorul o foaie de 4 mm grosime. Cu ajutorul unei cani taiem discuri din aluat pe care le punem pe un servet de bucatarie. 

Dupa ce au fiert cartofii se scurg si se zdrobesc impreuna cu untul si cu branza. Discurile de aluat le intindem usor cu mana ca pe aluatul de pizza, punem o ligurita cu umplutura in centru, apoi impaturim sub forma de semiluna si lipim marginile apasand cu degetele pe margini de mai multe ori.

Se pun la fiert 3 litri de apa cu 3 lingurite de sare. Cand apa da in clocot se pun galustile la fiert cam 5 minute, dupa care se scot cu o paleta si se lasa sa se scurga. Dupa ce s-au scurs le amestecam cu unt si le servim cu smantana si parmezan.

Pofta buna!

Inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Pierogi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de paste cu vinete