Piftelute de orez

de Adele in Mancaruri de legume, 19 Mai 2014 | 3000 vizualizari

 

Aveam niste pilaf prin frigider si ca sa nu-l arunc m-am hotarat sa fac un mic reciclu :)

 

INGREDIENTE

  • Varianta 1:
  • Cu pilaf de orez :
  • 1 oua
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri pesmet
  • ulei pentru frigere
  • Amestecam bine pilaful si fara a mai aduga nimic formam bilute mici ,cu mainile ude ,le trecem prin faina ,ou si pesmet.Le frigem in ulei incis pana devin rumene pe ambele parti.
  • Varianta 2: 100 gr orez 1 ceapa mica 2 linguri ulei 1 lingura delicat 1 ou sare piper 50 gr cascaval ras (un alt tip de branza) 2 linguri parmezano ras 1 lingurita curry
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftelute de orez:

Intr-o oala punem cele 2 linguri de ulei ,tocam marunt ceapa si o calim ,putem stinge si cu vin .Adaugam orezul si tostam bine ,punem delicatul,cherry si acoperim cu apa .Lasam la fiert pentru 20 de minute.
Cand orezul s-a racit il punem intr-un vas il amestecam cu ou,cascaval si parmezano.Formam bilute (daca doriti puteti pune cate un cub de sunca presata in mijloc ) le trecem prin pesmet si le parjim in ulei incins pana sa rumenesc pe ambele parti.
Se pot servi alaturi de piure de cartofi sau salata .
Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac, cu carnati