Pilaf cu ciuperci şi sos de roşii ~ Reteta nr 100~

de Dana_Retetegg in Mancaruri de post, 30 Mar 2011 | 13683 vizualizari

 

M-am gandit sa ofer astazi o idee delicioasa pentru toti cei care tin post. Dovada ca se poate manca bine si gustos si in post, numai dorinta si vointa sa fie :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr orez,
  • 1 cutie cu ciuperci taiate,
  • 6 linguri pasta de tomate,
  • 1/2 ardei rosu taiat cuburi mici,
  • 2 morcovi tocati marunt,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • 1 foaie de dafin,
  • 3-4 boabe de piper,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • oregano,
  • cimbru,
  • 1 cub concentrat de legume,
  • patrunjel verde,
  • 3 linguri de ulei,
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu ciuperci şi sos de roşii ~ Reteta nr 100~:

Intr-o cratita am pus uleiul si cand s-a incins am adaugat morcovul si ceapa (eu le-am tocat impreuna). Am adaugat si 2-3 linguri de apa si am tinut la foc mediu pana s-au calit.

Separat am pus intr-un vas orezul (nu pe foc) si l-am acoperit cu apa.

Peste morcov si ceapa am adaugat ardeiul, cubul concentrat, foaia de dafin, boia, oregano, cimbru, boabe de piper.

Dupa 5-6 minute am pus si ciupercile (eu le-am lasat asa cum erau taiate, unele mai mari, altele mai mici). Am adaugat 2 pahare cu apa si am mai lasat 10 minute sa fiarba.

Orezul l-am scurs de surplusul de apa si l-am pus peste legume. Am mai adaugat un pahar cu apa si am amestecat permanent sa nu se lipeasca.

Cand orezul era aproape gata am adaugat si pasta de tomate, apoi am potrivit de sare.

Peste 5 minute am pus patrunjelul tocat si am oprit focul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci şi sos de roşii ~ Reteta nr 100~" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

babi5 1

03.09.2013, 08:44

DIANA B 1

03.04.2015, 08:39

Mi se pare tare buna ptr ziua de azi , asa ca ureaza-mi spor la gatit ,,PILAF CU CIUPERCI SI SOS DE ROSII "

DIANA B 1

03.04.2015, 13:04

Ce mancare gustoasa si aromata mi-a iesiiiiiit , ms mult Dana ptr reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu sos de ciuperci