Pilaf Cucurigu

de epurasha2bb in Mancare copii, 29 Apr 2010 | 4619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcovas
  • 1 ceapa
  • 1 canuta de orez
  • sare
  • 2 graunti de usturoi
  • marar verde
  • piper negru
  • pt.decor bucatele mici de morcov, ciuperci, caper, salata verde

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf Cucurigu:

Reteta pentru cocosel:

am fiert orezul in apa cu putina sare mare pana s-a umflat de tot.Apoi am calit o ceapa mare cu un morcov mic ras pe razatoarea mica si cu 2 graunti mici de usturoi tocati marunt de tot.Am adaugat si orezul fiert si le-am calit impreuna cu putin ulei de masline.Am adaugat piper proaspat rasnit(e mai aromat)si putin marar proaspat tocat fin de tot. Apoi am aranjat orezul ca o ”pasare” si am ornat cu bucatele de morcov pe post de cioc, creasta, punguta de sub cioc, picioare si pene din coada si cu capere ochii, frunze de salata verde sau ceapa verde pentru coada si aripa, bucatele de ciuperca pentru piept si aripa.

Voila!a iesit un orez delicios, cu gust dulce de la ceapa calita si aroma fina de piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf Cucurigu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte