Pireu de cartofi cremos si delicios

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2011 | 7601 vizualizari

 

E un pireu moale, fin ca o crema si se topeste in gura!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura unt (margarina)
  • 300 ml lapte (aproximativ) 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pireu de cartofi cremos si delicios:

Banalul pireu se pare ca are foarte multe metode de preparare si chiar ingrediente diferite. Unii pun lapte cand il prepara, altii nu; unii pun unt, altii margarina sau chiar smantana; unii pun si vegeta, altii nucsoara, etc.Unora le place moale, altora mai tare.Unora le place fin ca o crema, altora nu.

Va spun o reteta de pireu care se foloseste in aproape tot "neamul" meu. Cel mai bun pireu din cate am degustat! Si e o reteta  extrem de simpla, dar foarte reusita.

Puneti cartofii curatati si taiati in bucati mai mici la fiert, cu apa si sare. Dupa ce sunt fierti (verificati cu furculita), se strecoara foarte bine, se pun intr-un vas adanc si se mixeaza  bine bine cel putin cinci minute la viteza mica. Cand sunt mixati foarte bine, se adauga margarina, se mixeaza si se adauga laptele fierbinte, pe rand, timp in care se continua mixarea.

Se gusta de sare si daca e nevoie se mai adauga sare sau lapte (daca va place mai moale, ca si mie). Nu e cleios sau clicos, cum zic unii, doar daca cartofii nu-s in regula.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pireu de cartofi cremos si delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ionela2682 1

16.07.2011, 11:41

Vin si eu ..sa nu-l las pe frumosul mic singur la masa!!!

mamaieelena 1

18.07.2011, 06:49

dany3la 1

07.08.2011, 01:07

Ce pofta mi s-a facut cand l-am vazut pe piticul acesta asa de dragut
imi vine sa-l pap si pe el

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu oua de gasca si cartofi