Piscacioasa lui Medi - Pasta de ardei iuti

de Panacris in Conserve, 23 Aug 2017 | 4385 vizualizari

 

Foarte bună, simplă, doar că durează mai multe zile preparare ei. Am preparat rețeta asta și în 2015, a avut succes garantat, așa că v-am adus-o și vouă. Multumesc Maria Mihalache pentru rețetă, http://mmihalache.blogspot.ro/2015/05/pasta-de-ardei-iuti.html. N-am schimbat nimic, doar am dublat cantitățile. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuți roșii 
  • 30 gr sare de mare 
  • cca. 300 ml ulei de extravirgin măsline 
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscacioasa lui Medi - Pasta de ardei iuti:

Ardeii se curăță de cotoare, se taie în bucăți mărișoare, se lasă și semințele, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă la odihnă într-un vas încăpător, acoperiți cu o farfurie și o greutate peste, maxim 48 de ore, amestecând din când în când.

După cele 48 de ore, ardei se pun într-o strcurătoare, tot așa cu greutate peste și de preferat de a se lăsa peste noapte pentru a se scurge bine zeama. Apoi ardeii se toacă mărunt într-un blender sau mixer, adăugând uleiul ușor, ușor ca și la maioneză.

După ce se obține o pasta fină se repartizează în borcănele mici, se sigilează, apoi se așază într-o cratiță încăpătoare, pe fundul căruia s-a pus un prosop de bucătărie. Se adaugă apă rece până la marginea borcanelor, adică până sub capac, apoi se pune la fiert la foc mediu, după ce a început să fiarbă apa, se lasă încă 30 de minute la foc mic. După acest interval se oprește focul și se lasă la odhină, acoperite cu un ștergar mai gros, până a doua zi.

 A doua zi se etichetează, se pozează artistic în cazul meu, apoi se depozitează în loc răcoros. Atenție, după ce se desface un borcănel pentru consum, acesta se păstrează la frigider până la epuizarea conținutului.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscacioasa lui Medi - Pasta de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti (taiati) la borcan