Piure cremos cu sos de rosii si gogosar

de Rocsi in Mancaruri de post, 6 Oct 2010 | 10526 vizualizari

 

Este o reteta tare simpla dar am zis sa v-o arat si voua..intr-o zi de post un piure cu acest sos,este foarte bun...

 

INGREDIENTE

  • pentru piure:
  • 8 cartofi mari
  • sare
  • margarina(daca nu e de post faceti cu unt si lapte..eu l-am facut in zi de post)
  • o radacina mica de patrunjel
  • pentru sos:
  • 3 linguri ulei
  • circa o cutie mica de rosii decojite
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • jumatate de gogosar
  • marar verde
  • o canita apa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure cremos cu sos de rosii si gogosar:

Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert cu un strop de sare.

radacina de patrunjel se curata,se taie in patru si se pune peste cartofi la fiert pentru putin aroma.

dupa ce s-au fiert bine ,ii scurge,indepartam radacina de patrunjel.

adaugam margarina si il batem cu instrumentul pentru piure.

sosul:

rosiile decojite le dam prin blender.

intr-o tigaie punem uleiul la incins.

adaugam rosiile date prin blender si pasta de gogosari.

jumatatea de gogosar o spalam, si o taiem cubulete foarte mici.

il adaugam si acesta in tigaie.

condimentam cu sare si piper,si punem si canita de apa.

lasam la foc potrivit sa fiarba,pana se ingroasa binisor.

mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt.

sper final ii dam drumul in tigaie si mai dam un clocot la sos.

asezam pe o farfurie piure,iar deasupra sos din belsug.

sper sa va placa.

uite asa a mai trecut o zi de post!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure cremos cu sos de rosii si gogosar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu conopida-post