Piure de fasole cu sos de ardei si ceapa

de violeta30 in Mancaruri de post, 23 Aug 2019 | 4484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de fasole alba
  • 1 cutie de fasole rosie
  • 3 căței de usturoi
  • 4 cepe
  • 1 ardei capia roșu
  • 50 ml ulei pentru prăjit ceapa
  • 3 linguri bulion
  • 2 linguri ulei pentru mujdei
  • Sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de fasole cu sos de ardei si ceapa:

Curățăm ceapa și ardeiul, le spălăm și le tăiem cât mai fin. Adaugăm ceșcuța de ulei (50 ml) într-o cratiță și când e uleiul încins, punem ardeiul și ceapa la călit acoperite cu un capac. Dacă e nevoie adaugăm puțină apă ca să se înmoaie mai bine. Când sunt bine făcute, moi, punem bulionul, sarea și piperul. Lăsăm până devine un sos legat.
Între timp, vom scurge fasolea și o clătim într-o sită. O mărunțim la Blender împreună cu mujdeiul și 2 linguri de apă. Dacă mai necesită sare, mai adaugăm după gust.
Așezăm piureul într-un vas peste care vom pune sosul de ardei și ceapă.
Lăsăm la odihnă vreo 10 minute.
Se servește cu pâine prăjită sau feliată!
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de fasole cu sos de ardei si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Galuste cu soia