Pizza

de Ina in Pizza, 8 Feb 2012 | 4260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 800 g faina  alba de grau
  • 400 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 2,5 lingurite cu sare
  • 2,5 lingurite drojdie uscata sau 7 grame ( un pachet Dr' Oetker )
  • 300 g gusa afumata  de porc
  • 300 g muschi de porc, afumat
  • 2 cutii cu ciuperci
  • 300 g masline fara samburi
  • 1 litru suc de rosii
  • 200 g mustar
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

   Aluatul pentru blat l-am facut la masina de paine, pe programul framantare/dospire. 

   Intre timp am feliat gusa , muschiul afumat  si cascavalul. Am spalat ciupercile si le-am scurs. In acelasi mod am procedat cu maslinele.

   Cand aluatul a fost gata l-am impartit in doua. Am intins o foaie , pe care am asezat-o in tava unsa cu ulei. Am uns foaia de blat cu mustar si sos de rosii, am presarat pe intreaga suprafata piper , apoi am tapetat blatul cu felii de gusa, muschi, ciuperci, masline si , la final, cascaval.

   Procedam in acelasi mod si cu cealalta parte de aluat. 

   Am dat la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 40 minute, pana ce blatul capata o culoare usor aurie.  

   Blatul este unul pufos, bine copt si usor feliabil.

TIPS-URI

1

Cantitatea de aluat ajunge pentru doua tavi mari de aragaz

2

Grasimea lasata de gusa afumata a dat pizzei o aroma  si o textura deosebita

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

Bya Ralu 1

19.05.2013, 19:19

hmmm delicioasa!o sa incerc si eu reteta ta

getix 1

19.05.2013, 21:41

nu stiu cum este cu gusa de porc dar arata de ,,imi ploua in gura,,

Ina 1

19.05.2013, 22:13

Nu este nevoie sa fie gusa, dar imi place sa pun in pizza afumatura care are si grasime

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu cascaval de oaie