Pizza Calzone

de gaby_duceag in Pizza, 25 Sep 2013 | 4988 vizualizari

 

De cand am vazut la Camelia, pizza Calzone, am avut o pofta de nestavilit :D, spre bucuria copiilor, care adora pizza. Acum nu stiu daca e chiar ok denumirea, c-am studiat nitel si vad ca acest tip de pizza are o umplutura cu sos, cu umplutura calita, dar daca asa am gasit-o..ii zic si eu tot asa ca suna cool :)))

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 450 gr faina alba
  • 50 grame malai
  • 20 gr drojdie proaspata
  • o lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calda
  • ulei de masline
  • Umplutura
  • 200 gr sunca afumata
  • 200 gr ciuperci
  • 200 gr mozzarella/cascaval
  • 1/2 ceapa
  • ketchup
  • un catel usturoi
  • ulei de masline
  • putin cimbru
  • parmezan
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Pune intr-un bol ambele tipuri de faina, drojdia faramata, zaharul, sarea, si 20 ml ulei de masline. Adauga treptat apa caldutza (250-300ml) amestecand usor, omogenizand, dar opreste-te cand ai obtinut un aluat cu o consistentza ferma, elastica, usor de modelat.

Framanta 5 minute apoi acopera bolul si lasa aluatul la loc cald pentru 30min.

Toaca ceapa marunt, sunca cubulete, da cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari, si scurge ciupercile (eu am pus fierte, feliate).

Imparte aluatul in patru.. Fiecare bucata intinde-o cu sucitorul dandu-i  forma ovala. Unge jumatate din suprafata fiecarei bucati cu un amestec din ketchup, un catel de usturoi tocat marut, o lingura de ulei de masline, putin cimbru (prepara mai mult sos sa-ti ajunga pentru toate bucatile), apoi imparte umplutura in 4 si pune pe fiecare. Trece partea de aluat lasata goala pe deasupra, acoperind umplutura, preseaza usor cu degetele si ruleaza putin marginea. Unge cu ketchup.

Aseaza toate bucatile in tava in care ai pus hartie de copt si baga tava in cuptorul preincalzit. Coace pana se rumeneste frumos. Daca doresti, inainte cu 5 minute de a fi gata, pune pe fiecare putin parmezan.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 13:25

foarte gustoasa

sebirizescu 1

12.12.2013, 23:53

buna pizza

babi5 1

15.12.2014, 15:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si ciuperci