Pizza Calzone

de Catalina L in Pizza, 25 Mai 2015 | 3379 vizualizari

 

Sunt abonata la pizza recunosc....cel putin o data pe luna fac.

Avandu-si originea in Neapole, calzone este o pizza umpluta (ingredientele sunt impaturite in coaja).
De obicei, se face pentru o singura persoana. Umplutura poate consta din diverse feluri de carne, legume, sau branza; cel mai adesea se foloseste mozzarella

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 1 pachet de drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 linguriță de sare
  • 15 cl de apă
  • sos de rosii, mozarella, sunca de Parma, cascaval ras etc...
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Am folosit masina de paine : program aluat.

Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea.

După 1 oră si 50 minute aluatul este gata.

Se presara masa cu faina, se intinde o foaie rotunda.

Pe jumatate de foaie se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte) vezi reteta aici

Adăugați mozzarella, puneti jambonul de Parma, presarati mult cascaval ras.

Eu am pus si prune uscate, imi place combinatia.

Acoperiti cu cealalta jumatate din aluat si apasati marginile bine

Puneti în cuptorul incins pentru 20-30 minute.

Simplu si bun.....vezi alte variante aici

 

Pofta Buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Catalina L 1

25.05.2015, 17:31

multumesc la toti....a fost buna recunosc

mirela0911 1

25.05.2015, 18:21

Ce buna e! Place!

Rocsi 1

26.05.2015, 19:56

Imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza fara blat