Pizza "Criss" - cu ciuperci si masline

de Criss in Pizza, 15 Dec 2010 | 5538 vizualizari

 

Am intitulat-o astfel, pentru ca astfel fac eu pizza dintotdeauna. :)

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • -500 g faina
  • -1 plic drojdie uscata
  • -1 lingurita sare
  • -250 ml lapte
  • -1 lingurita zahar
  • -2 linguri ulei de masline
  • -putina apa (aproximativ 100 ml)  
  • Pentru umplut:
  • -sunca de pui
  • -salam banatean
  • -masline negre si verzi
  • -cascaval
  • -sos de rosii cu ciuperci
  • Pentru sosul de rosii cu ciuperci:
  • -500 g ciuperci
  • -1 ceapa
  • -ulei de masline
  • -oregano
  • -cimbru
  • -busuioc
  • -sare, piper
  • -1 ardei gras
  • -300 ml suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza "Criss" - cu ciuperci si masline:

Pentru aluat:

Faina se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut in care am dizolvat zaharul, apoi uleiul. Se framanta aluatul, care se lasa sa creasca o ora.

Pentru sosul de ciuperci:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga adeiu si ciupercile, se calesc si acestea, se adauga sare, piper, cimbru, busuioc si oregano, sucul de rosii si se lasa sa fiarba 2-3 minute.

In tava unsa cu ulei se intinde blatul de pizza. Se pune sos de rosii cu ciuperci, cascaval ras, peste cascaval se pun maslinele, salamul si sunca si din nou putin cascaval.

Se pune pizza in cuptor pentru 25-30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "Criss" - cu ciuperci si masline" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui