Pizza cu blat din paine

de lia maria in Pizza, 3 Mai 2011 | 6669 vizualizari

 

Daca santeti iubitori de pizza si nu aveti chef/timp sa framantati aluat, va propun o variant foarte simpla, rapida si delicioasa pentru o pizza deloc pretentioasa si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de paine (veche de o zi/doua)
  • 2 felii sunca fiarta
  • 2 oua fierte tare
  • 10 masline fara samburi
  • 1 fir ceapa verde
  • ½ ardei kapia
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 1 ou crud
  • 200ml lapte
  • 2 linguri smantana
  • 50g branza topita
  • 200 g cascaval

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat din paine:

Pornim cuptorul aragazului. Tapetam cu hartie de copt o tava. Trecem feliile de paine prin lapte, le asezam in tava astfel incat sa captusim bine toata suprafata. Laptele ramas il batem cu oul crud si-l turnam in tava peste paine. Punem tava in cuptor pentru 15’ pentru a se forma crusta. Intre timp tocam ceapa, ardeiul, feliem ouale si maruntim sunca.

Scoatem tava din cuptor si intindem jumatate din pasta de rosii peste blat, dupa care repartizam uniform si in straturi, restul ingredientelor. Deasupra radem cascaval, punem pasta ramasa si dam dinnou la cuptor pentru 20-25’.

Servim calda, dar se poate consuma si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat din paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu salam picant de pui si mozarella