Pizza cu ceapa caramelizata, branza albastra si rucola

de Satisfyyourcravings in Pizza, 19 Iun 2016 | 2841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 grame faina integrala
  • 100 grame malai
  • 1 pachet 7 grame drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingura sare
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 conserva rosii in bulion
  • 1 catel de usturoi
  • sare,piper
  • ulei de masline
  • cateva frunze de busuioc
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • Pentru topping:
  • 2 cepe rosii, taiate julienne
  • ulei de masline
  • 40 grame rucola
  • 60 grame branza albastra (eu am folosit DanaBlu)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ceapa caramelizata, branza albastra si rucola:

Se amesteca faina, malaiul si sarea.

Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat.

Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pana devine un aluat elastic si catifelat.

Se transfera intr-un vas curat, se acopera cu folie alimentara si prosoape si se lasa sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de masline si se adauga ceapa. Se gateste la foc mic, amestecand frecvent pana cand aceasta devine dulce si s-a inmuiat, aproximativ 15-20 de minute.

In vasul unui robot de bucatarie sau blender, se adauga toate ingredientele pentru sosul de rosii si se transforma in pasta.

Se imparte aluatul in 2 si se formeaza doua pizza. Se ung cele 2 pizza cu sosul de rosii, se adauga ceapa caramelizata si branza rupta in bucati, se aseaza pizza pe piatra pentru pizza, incalzita in prealabil sau pe folie de aluminiu si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius, direct pe gratarul cuptorului, pe raftul din mijloc, sau cel imediat urmator de jos. Se gatesc pe rand cate 12 minute.

Se adauga rucola dupa ce pizza a fost scoasa din cuptor si se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ceapa caramelizata, branza albastra si rucola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Mista Rosa (pizza mixta rosie )