Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi

de Rocsi in Pizza, 4 Iun 2015 | 5065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 300 g faina
    • 15 gr drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • 200 ml apa minerala
    • 2 linguri ulei de masline
    • un praf de sare
    Pentru topping:
    • 100 g bacon
    • 1/2 borcan ciuperci taiate (am folosit de la Sun Food)
    • 4 linguri parmezan ras
    • 1 felie mozzarella
    • 150 g cascaval
    • 250 g rosii decojite in suc propriu
    • sare
    • piper
    • rozmarin uscat
    • busuioc uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi:

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, si framantam pana obtinem un aluat elastic. La final incorporam uleiul de masline. Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca cam 40 de minute, intr-un loc ferit de curent.

Topping-ul: Rosiile decojite le trecem prin blender. Le punem intr-o cratita cu putina sare, piper, rozmarin si busuioc uscat. Ii dam cateva clocote sa se ingroase putin, apoi lasam sosul la racorit. Ciupercile le spalam, le tamponam cu un servetel, baconul il taiem cubulete. Mozzarella o taiem cubulete mici, cascavalul il dam pe razatoarea mare. Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, il rasturnam. Il impartim in doua, intindem doua foi potrivit de subtiri, le asezam in toua tavi rotunde, tapetate cu hartie de copt. Le intepam cu furculita, le ungem cu sosul de rosii ce l-am pregatit. Peste punem bucati de bacon, ciuperci, mozzarella, parmezan si cascaval, totul impartit in mod egal pentru ambele pizza. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc. Se servesc calde! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini pizza