Pizza cu mozzarella

de Catalinaflorea in Pizza, 19 Mar 2015 | 9527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina alba
  • jumatate cubulet de drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • apa cat cuprinde pentru un aluat nelipicios
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Umplutura:
  • 400 g mozzarella
  • 50 g cascaval
  • 100 g salam,sunca (eu am avut carne de vita uscata-bresaola)
  • jumatate ardel rosu
  • frunze proaspete de busuioc
  • o cana mica cu sos de rosii
  • o lingurita busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu mozzarella:

Puneti cana cu suc de rosii intr-o tigaie incinsa si lasatil pana clocoteste, luati de pe foc si adaugati lingura de oregano.

Aluatul: faceti maiaua din 2 linguri apa calduta, drojdie, zahar si 1 lingura faina; cand a crescut o adaugati peste restul de faina si framantati cu apa; la sfarsit adaugati cele 2 linguri cu ulei de masline si lasati la crescut pentru o ora la loc cald.

In acest timp taiati mozzarella, cascavalul, ardeiul, sunca si rupeti bucatele busuiocul.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in doua daca doriti 2 pizza mai mici sau il lasati asa pentru o tava mai mare. Din bucata de aluat rupeti 6 bilute mici si le ungeti cu ulei de masline. Restul de aluat il intindeti in tava unsa cu ulei (eu l-am intins fara sucitor); apoi luati cele 6 bilute si le aranjati de jur imprejur apasandu-le cu degetul in mijloc. In interiorul bilutelor aranjati o bucata de mozzarella si una de busuioc. Ungeti restul de aluat cu sosul de rosii si aranjati branza, carnea si legumele. La sfarsit ornati cu restul de busuioc si o bagati la cuptorul incins la 230 de grade pentru 10-15 minute (trebuie sa stati cu ochii pe ea sa nu se arda branza).

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui