Pizza cu pui

de Tabita _ in Pizza, 18 Mar 2016 | 3249 vizualizari

 

Pizza cu pui e preferata mea.
A iesit chiar foarte buna!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 150-200 ml apa
  • 1 plic drojdie
  • rozmarin
  • ulei de masline sare

Umplutura:

  • 400 g piept de pui
  • ulei de masline
  • sare
  • ciuperci din conserva
  • masline
  • rosii si suc de rosii
  • mozzarella rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui:

Drojdia se pune in putina apa calduta cu sare.

Intr-un bol mai mare se pune faina. Se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia, rozmarinul. Se formeaza un aluat, adaugand treptat apa, uleiul de masline si se framanta.

Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie si se lasa cam 1 ora.

Intre timp se pregateste umplutura.

Pieptul de pui se portioneaza in bucatele mici si se soteaza in ulei de masline. Se adauga sare. Apoi se lasa sa se racoreasca pana cand va creste aluatul.

Se tapeaza o tava cu hartie de copt. 

Dupa ce aluatul a crescut se poate imparti in 2 blaturi sau va rezulta unul mai mare.

Se intinde blatul si se aseaza in tava.!

Se adauga pe rand ingredientele: suc de rosii, rosii, pui, ciuperci, masline, mozzarella.

Se incalzeste cuptorul la foc mediu si se da tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga si alte ingrediente dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu carne de pui