Pizza cu rucola si prosciutto crudo

de Oana in Pizza, 31 Mar 2010 | 11223 vizualizari

 

Dupa ce am savurat din priviri reportajul lui Cristi despre Siclia, m-am hotarat sa incerc aceasta pizza, sincer, numai la ea ma gandeam :) Este de vis, intr-adevar! si inca nu mi-a iesit blatul ca la mama lui acasa si nici cuptor de pizza n-am...deci nu pot decat sa-mi imaginez cum era cea mancata de Cristi :) Oricum, mi-a iesit o bunatate! Ce modesta sunt...

 

INGREDIENTE

  • un blat de pizza
  • suc de rosii
  • busuioc uscat
  • mozzarella
  • 1 vanata(eu am avut la congelator, coapta)
  • o mana mare de rucola
  • cateva felii de prosciutto crudo
  • parmezan ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu rucola si prosciutto crudo:

Blatul de pizza il fac la masina de paine, dupa reteta de aici.

Sucul de rosii se intinde peste blat, in strat mai gros, se presara cu busuioc uscat. Se aseaza felii de mozzarella din belsug, apoi vinetele. Aici, nu am inteles exact cum ar trebui sa fie vinete, m-am gandit ca merg si crude, feliute foarte subtiri...cum nu aveam, am scos din congelator vinete coapte si am asezat din loc in loc printre feliile de mozzarella. Recunosc, are un gust nemaipomenit de la vinete!

Cuptorul trebuie sa fie bine incins, se pune tava pe gratarul de sus si se lasa pana s-a copt blatul.

Se scoate tava si imediat se aseaza feliile de proscitto crudo si rucola, apoi se presara parmezan ras si se stropeste cu ulei de masline.

Puteti citi aici Jurnalul de Sicilia al lui Cristi PapaBun, cu sfaturi super, ultra, mega :|)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu rucola si prosciutto crudo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu prosciutto crudo