Pizza cu salam

de marinicayou10 in Pizza, 4 Feb 2012 | 4000 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  •  1 kg de faina
  • un cubulet de drojdie
  • o lingurita de sare
  • 3-4 linguri de ulei
  • o lingurita zahar
  • 2 cani si jumatate de apa calduta

 pentru umplutura

  • salam de care doriti
  • cascaval
  • ciuperci
  • ardei gras
  • ceapa
  • busuioc
  • piper
  • putin usturoi

Sos:

  • 3 linguri pasta de tomate
  • o lingurita busuioc
  • sare
  • piper
  • o lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salam:

Blatul:  Se pune faina intr-un castron,se face o adancitura in ea,si se pune drojdia inmuiata in cele 2 cani si jumatate de apa,se adauga uleiul,zaharul si sarea.Se framanta bine pana nu mai ramane faina in castron.Se lasa sa creasca 30-40 minute la loc calduros.Din cantitatea asta de aluat ies 4-5 blaturi subtiri de pizza.Daca faceti blt mai gros si mai pufos vor iesi 2-3

Sosul: Amestecam bine toate ingredientele mentionate mai sus pentru sos.
Se intinde din aluat o foaie nu prea groasa dar nici prea subtire,care se pune in tava unsa cu ulei...o ungem cu sos,adaugam cascaval dupa preferinta punem feliile de salam ,ciuperci,ardei gras taiat fideluta,un catel de usturoi taiat feliute,presaram busuioc si putin piper si dam la cuptor la foc maricel pentru doar cateva minute.O lasati sa se rumeneasca dupa preferinta
Serviti fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza