Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline

de Maria_Laura in Pizza, 31 Ian 2014 | 5302 vizualizari

 

Este prima mea reteta pe care o postez aici; sper sa va fie pe plac toate felurile/retetele de mancare pe care le voi propune, postandu-le aici.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 pachetel drojdie
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 600 gr. faina
  • Mai avem nevoie de:
  • suncu/salam
  • cascaval -
  • ardei si/sau gogosari murati,
  • ciuperci
  • ceapa (optional),
  • masline,
  • ketchup, -
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline:

Ca sa facem aluatul punem in laptele caldut, drojdia si zaharul; asteptam ~5 min, pana creste putin, apoi adaugam sarea si faina si incepem sa framantam, se adauga si uleiul si se framanta in continuare. Aluatul trebuie sa fie elastic, relativ moale, cat sa se ia de pe mana. Il puneti la dospit pentru aproximativ 30 minute!

Aluatul din aceaste ingrediente este pentru o tava destul de mare, ~40/40 cm,  (eu am facut o cantitate dubla de aluat, din care mi-au iesit 2 tavi de pizza si cateva gogosi :) )

Dupa ce aluatul a dospit, il intindem si il punem in tava.

Si incepem: ungem aluatul cu Ketchup, apoi punem cascavalul ras, salam/sunca, ciuperci, masline, ardei/gogosar, ceapa (optional) si oregano. Peste toate acestea mai adaugam cascaval ras si o punem la cuptor aproximativ 20-30 min.

Pentru ca in familie am persoane care nu consuma cascaval, eu am facut doua feluri de pizza... una cu cascaval si una fara. Asadar la pizza fara cascaval ordinea ingredientelor a fost astfel: aluat, ketchup, sunca/salam, ciuperci, ardei/gogosar, masline, ceapa, oregano; am pus-o la cuptor, iar cand a fost de jumatate coapta, am pus 4 oua intregi (batute putin inainte) si am acoperit toata pizza. Si cum spuneam, mi-a ramas aluat si am facut si cateva gogosi!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone