Pizza de post

de ionela2682 in Pizza, 9 Apr 2013 | 8326 vizualizari

 

Daca tot este post am zis sa prepar si o pizza alaturi de cornulete....

 

INGREDIENTE

Pentru blat":

  • 1 pahar apa caldura
  • drojdie cat o nuca
  • cateva linguri ulei
  • faina
  • 1 lingura zahar
  • sare

Umplutura

  • rosii
  • ardei
  • cateva rondele de ceapa
  • ciuperci
  • masline
  • cascaval de post
  • busuioc, oregano,sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de post:

Prepararea blatului:

In apa calduta dizolvam drojdia zaharul ,uleiul si sarea

adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit

-lasam sa creasca intr-un loc caldut

-intre timp pregatim ingredientele pentru umplutura

-pasam  bine o rosie adaugam oregano,busuioc sare si piper

-celelalte ingrediente le taiem feliute ,cubulete..cum dorim

-intindem din aluatul lasat la dospit o foaie de aproximativ 1.2 cm

-tava o ungem cu putin ulei,presaram gris pe intreaga suprafata,asezam blatul ,intepam cu furculita

-ungem blatul cu amestecul de rosie si condimente

asezam deasupra legumele taiate

-dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

-scoatem tava ,presaram pe intreaga suprafata a pizzei cascaval de post ras ,dam la cuptor pentru inca 2-3 minute ,pana se topeste cascavalul

-scoatem din cuptor si servim calda.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Pentru un blat perfect copt ungeti tava cu ulei si presarati gris dupa care asezati blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza de post cu tofu