Pizza pufoasa si aromata

de gugugh in Pizza, 25 Oct 2010 | 12634 vizualizari

 

O bunatate de pizza pt iubitorii de pizza ....

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 380 gr faina,
  • 210 ml apa,
  • 4 gr drojdie uscata activa,
  • 2 linguritze sare,
  • 27 ml ulei,
  • 2 linguri miere/zahar
  • umplutura:
  • sos rosii amestecat cu busuioc proaspat tocat,
  • salam/kaizer/carnat,
  • cascaval/mozarela,
  • ceapa,
  • ardei kapia,
  • ciuperci
  • sau ce va mai place
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pufoasa si aromata:

Pt blat: se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca sa se dizolve dupa care se adauga mierea/ zaharul si se lasa cateva minute sa se odihneasca. Se adauga uleiul si sarea si se amesteca in continuare cu telul. Faina se adauga treptat cate o cana , folosind la inceput telul apoi mana. Se framanta aluatul pe masa de lucru, pana devine o coca moale dar nu lipicioasa si elastica. Daca mai e nevoie se mai adauga foarte putina faina. Se formeaza o minge din coca obtinuta . Se ia un vas curat se unge generos cu ulei si se pune mingea cu susul in jos si apoi se rastoarna astfel incat sa se acopere cu o pelicula de ulei pe toata suprafata . Se acopera vasul cu folie de plastic si se pune la frigider pt 1-2 zile. Coca tb sa isi dubleze volumul, acesta e secretul acestui blat super bun.

Dupa 1-2 zile cand coca si-a dublat volumul se rup bucati din coca se intind si se pune umplutura. se coace in cuptorul preincalzit.

TIPS-URI

1

eu pregatesc pizza dupa 1 zi de stat la frigider , isi dubleaza deja volumul

2

e ff buna calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pufoasa si aromata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida