Pizza rustica

de Ancutsa in Pizza, 20 Oct 2016 | 2662 vizualizari

 

Imi place mult pizza cu aluat pregatit in casa. Si imi mai place faptul ca la aceasta activitate participa toata familia.
Ingredientele sunt pentru 2 tavi de pizza. Eu, insa, am pregatit numai o tava cu pizza, iar din restul de aluat am facut a doua zi niste strudele.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 cub mic de drojdie (25 g),
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 2 pahare (aprox 500 ml) apa calduta,
  • faina cat cuprinde,
  • 2 lingurite sare;
  • Oregano.
  • pentru decorat:
  • salam banatean, salam rustic,
  • cascaval,
  • ciuperci la borcan, masline,
  • o rosie si un ardei gras rosu,
  • ketchup dulce.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rustica:

  Mai intai pregatim aluatul:

Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.

Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la dospit.

Intre timp, se preincalzeste cuptorul si se feliaza salamul, maslinele, ciupercile, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.

Aluatul este acum pufos, il mai framantam un pic, apoi il impartim in doua. O parte se da la frigider, iar cealalta se mai framanta putin cu oregano ca sa il incorporam, apoi se intinde in foaie potrivit de groasa.

Se asaza aluatul in tava, pe foaie de copt, se unge cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.

Timp: aprox 1h.

Portii: o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/10/pizza-rustica.html

TIPS-URI

1

Sfat! Acest tip de aluat poate fi utilizat si pentru prepararea placintelor si tartelor. Din aluatul ramas, eu am pregatit si niste strudele.

2

Sfat! Acest tip de aluat se poate da si la frigider pentru a creste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa, un deliciu proaspat si gustos, pregatit cu dragoste in propria bucatarie