Pizza spirala

de Constelatialeu in Pizza, 2 Oct 2013 | 4866 vizualizari

 

Cand te loveste un concurs,pai te loveste,de am ajuns sa visez ce si cum o sa fac...Pizza asta m-a bantuit vreo doua nopti,in loc sa visez si eu feti frumosi,am visat pizza spirala....

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 450 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita sre
  • 1 lingurita zahar
  • cca 200-300 ml lapte
  • 2-3 linguri ulei masline
  • umplutura
  • 6 cepe verzi
  • 1 ardei rosu
  • 50 g masline naturale( alea au gust)
  • 200 g salam sergiana
  • 160 g cascaval
  • 100 g mozzarela
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • sos pizza univer
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza spirala:

Pregatim blatul,dupa cum urmeaza. Intr-un castron punem faina, in mijloc facem o adancitura si asezam drojdia, sarea, zaharul, cu putin lapte diluam drojdia si lasam 10-15 minute sa creasca. Cand a crescut incepem sa framantam, incorporand toata faina, turnand restul de lapte, iar la final adaugam uleiul si framantam bine cca 20 minute. Lasam la crescut.

Cat creste blatul pregatim umplutura. Taiem ceapa marunt, salamul cubulete, ardeiul la fel, radem cascavalul si taiem maslinele mai marunt. Ceapa, ardeiul si salamul le calim cca 10 minute, pana se inmoaie ceapa si ardeiul. Apoi intr-un castron punem amestecul calit, cascavalul, maslinele si galbenusurile de ou, saram si piperam daca mai este cazul.

Dupa ce aluatul a crescut il intindem pe blatul de lucru intr-o fasie lunga de peste 1 metru si latime de cca 20 cm, pe mijlocul ''baghetei'' asezam umplutura, apoi unim marginile ''baghetei'' pe toata lungimea ei, formand un ''sarpe'' lung, pe care il rasucim ca o spirala si il asezam in tava de copt. Deasupra spiralei punem sos de pizza si mozzarela taiata fasioare. Dam tava la cuptor aproximativ 1 ora si 1/2 (aici fiecare isi cunoaste cuptorul, poate sa fie mai mult sau mai putin timpul de coacere).

Se serveste cu ketchup univer....

TIPS-URI

1

laptele sa fie caldut

2

inainte cu 5 min sa scoatem pizza din cuptor o ungem deasupra cu ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza spirala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ligia Bxl 1

02.10.2013, 15:18

da ai spiralato misto rau de tot mai viseaza ca mai ai una si scapi

babi5 1

15.12.2014, 15:15

Lau 1

29.03.2015, 15:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ansoa