Plachie cu peste file

de dariadeea in Peste, 28 Apr 2013 | 5028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g peste file( de oricare doriti)
  • 5 cepe potrivite
  • 4-5 catei usturoi
  • o cutie de rosii in conserva
  • 3-4 rosii
  • 2 ardei rosii
  • 50 g ulei
  • 50 g unt
  • 50 g masline
  • boia dulce
  • piper
  • cimbru
  • cateva fire de patrunjel
  • 3-4 foi dafin
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie cu peste file:

Pestele l-am spalat,l-am portionat si l-am presarat cu un pic de sare.Am curatat ceapa,ardeii si usturoiul.Ceapa am tocat-o pestisor,ardeii cuburi iar usturoiul marunt.Intr-o cratita am pus uleiul si untul si am calit ceapa cu usturoiul si ardeii.Cand s-au inmuiat am pus o lingurita de boia si un pic de suc de rosii.Am potrivit de sare,piper,am pus toate condimentele si am luat de pe foc.Am pus dupa aceea maslinele.

Intr-o tava termorezistenta am pus compozitia de mai sus,deasupra am pus pestele.Rosiile le-am taiat felii si le-am pus peste fileurile de peste,am acoperit cu folie  si am dat la cuptor cam 30 de min.Dupa ce este gata se presara cateva fire de patrunjel tocat.

Se serveste cu mamaliguta sau cu paine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie cu peste file" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plachie de peste