Plăcintă bătrânească cu brânză şi smântână (pe plită)

de botcrina in Piine, 1 Mai 2014 | 9647 vizualizari

 

Este o încântare pentru papilele gustative!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 200 ml apă călduţă
  • 200 g brânză de vaci
  • 300 ml smântână
  • 2 linguri sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă bătrânească cu brânză şi smântână (pe plită):

Procedăm la fel ca şi la cele cu cartofi, într-un bol punem făina facem o adâncitură turnăm apa cu sarea şi frământăm bine.

Lăsăm aluatul sa se odihnească  15 minute.

Amestecăm brânza cu puţină sare şi o dăm la o parte.

Împărţim aluatul în bucăţele, pe care le întindem. umplem cu brânză, după care le împăturim ca şi pe cele cu cartofi şi le întindem cu făcăleţul.

Le rumenim pe plita încinsă bine, apoi le ungem din abundenţă cu smântână.

Se servesc călduţe!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă bătrânească cu brânză şi smântână (pe plită)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "