Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "

de Ksenya in Piine, 5 Noi 2014 | 17029 vizualizari

 

Placinta asta imi da mereu peste cap toate dietele , de fiecare data cand o scoate pe masa mama.Nu pot sa-i rezist :-??.Reteta o are de la bunica,de curand am prelauat-o si eu :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • plamadeala sau dospeala (fiecare cum o numeste in felul sau) din grau cat un pumn mare
  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • lapte cald cam 300-400 ml
  • o lingurita sare

Pentru umplutura

  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 1,5 lingurita sare , dupa gust
  • 50 ml ulei floarea soarelui nerafinat presat la rece
  • o legatura marar
  • o legatura ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde ":

Plamadeala o adaugam la faina cu sarea   si oul ,framantam un aluat adaugand  cate putin din laptele cald pana obtinem un aluat elastic,il acoperim si-l dam la cald penru a creste.Intre timp pregatim umplutura.

Ceapa si mararul bine spalate si scurse de apa le tocam si adaugam la branza. Adaugam si  amestecam cu cele 2 oua si sarea .

Din aluatul crescut impartim in patru bile si le intindem pe rand cate o turta cu gosimea de 2,5 mm ungem cu pensula suprafata cu ulei,insa pastram marginile neatinse , intindem pe toata suprafata  umputura cu o spatula,rulam si o asezam usor in tava .O ungem cu ulei  si la fel procedam si cu celelalte bile.Lasam in tava cam 30 minute iintre timp incingem cuptorul la 180 grade,introducem tava si coacem cam 40 de minute la 160 de grade spre sfarsit ridicam din nou la 180 de grade,  pentru a prinde culoarea frumoasa.

Scoatem tava o rasturnam cu fundul sus ,acoperim cu prosop de bucatarie si lasam sa raceasca.Dupa ce s-a mai racit o taiem felii .

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

se srveste si calda cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza sarata si chimen