Placinta ciobanului

de Ksenya in Piine, 9 Iun 2015 | 5642 vizualizari

 

E rapida, e buna, e satioasa, e crocanta....e......e...va las pe voi sa continuati :)

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 500 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 5 grame drojdie proaspata
  • 1 varf cutit sare
  • 200-250 ml apa calda
  • Umplutura
  • 350 g branza vaci
  • 500 g telemea de oaie sarata data prin razatoarea mare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului:

Pornim cuptorul la 180 grade.

1.In apa se dizolva drojdia

2. Faina se cerne si se adauga sarea,se amesteca si se adauga uleiul.

3.Peste faina se adauga drojdia cu apa si se formeaza o coca elastica.

4.Se lasa la dospit minim o ora.

5.Se formeaza 5 bile.

6.Fiecare bila se intinde subtire pe o planseta presarata cu faina.

7.Se taie in forma de floarea soarelui in 4- 6-8 petale in functie cat de multa branza  doriti  si se unge cu ulei.

8.In mijloc se intinde compozitia formata din branza  si  telemeaua de oaie.

9 Se acopera cu o petala sau doua ,apoi iarasi o ungem cu ulei si intindem din nou compozitia din branza....procedam la fel pana terminam petalele.

10.Ungem placinta cu ulei si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt o dam la cuptor pentru 20 minute pana placinta se rumesneste usor.

 

Se servescte calda sau rece  dupa preferinte .

TIPS-URI

1

crusta e crocanta daca o servim imediat dupa ce s-a racit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă spirala cu brânză sărată (2)